Skip to content

Asiakasta autetaan yhdessä – “Kukaan ei ole tähti yksin, vaan tällä alalla tehdään tiimityötä”

Kopio Uratarina kansikuva Essi (1800 x 1200 px) (1)

Tamperelainen Juhani Salo työskentelee Loihteella Senior Data Engineerin roolissa. Hän päätyi meille viisi vuotta sitten osittain sattumalta. 

“Minulla kävi tuuri. Minut napattiin kadulta ja tarjottiin mahdollisuutta liittyä tiimiin. Silloin ajattelin tuntevani SQL:n salat aika hyvin, mutta nyt tiedän, ettei asia ollut ihan niin”, Juhani sanoo. 

Työssään hän on vastuussa raportoinnista, joten myös datan varastoinnin ja siihen liittyvien teknisten ratkaisujen kanssa työskentely on hänelle tuttua. Hänen rooliinsa liittyy myös paljon keskustelua ja totuttujen toimintamallien kyseenalaistamista. 

“Tässä työssä kuuluu myös kysyä niin sanotusti tyhmiä kysymyksiä, joita kukaan muu ei ole hoksannut kysyä. Joskus täytyy myös kyseenalaistaa asiakasta.” 

Juhanin mielestä hänen työssään mielenkiintoisinta on uusien asioiden oppiminen eri toimialoilta ja asiakkaan liiketoiminnan soveltaminen teknisiin ratkaisuihin. 

“Hämmästyn aina sitä, kuinka paljon asiakas tietää omasta toimialastaan ja liiketoiminnastaan, ja opin paljon jokaisen asiakkaan myötä. Haastavimmaksi asiaksi sanoisin sen, ettei aina tiedä parasta ratkaisua johonkin ongelmaan. Silloin on myönnettävä se itselleen ja kysyttävä apua”, Juhani kertoo. 

Avoin yrityskulttuuri ja osaavat tiimikaverit saavat viihtymään 

Loihteella uskomme, että yhdessä tiiminä voimme tehdä enemmän, paremmin ja luoden suuremman vaikutuksen. Juhani on viihtynyt Loihteella juuri yrityskulttuurin sekä mukavien ja osaavien työkavereiden ansiosta. Hän on saanut työssään paljon vastuuta ja tietää, että tiukan paikan tullen työkaverit ovat aina apuna. 

“Meillä voi turvallisesti myöntää, jos ei tiedä jotain. Kukaan ei ole tähti yksin, vaan tällä alalla tehdään tiimityötä. Jokaisessa projektissani olen voinut luottaa kollegoihini täysin, sillä he tekevät työnsä vähintään samalla ylpeydellä kuin minäkin.” 

Olipa projekti mikä hyvänsä, Juhani tiimeineen tähtää aina siihen, että asiakkaan elämä helpottuu ja asiakas saa ammattitaitoista tukea juuri tarvitsemilleen liiketoiminnan osa-alueille. 

“Haluamme tehdä asiakkaan arjesta mahdollisimman vaivatonta ja helppoa. Meidän työmme loppuu siihen, mistä asiakkaan osaaminen ja tietämys alkaa”, Juhani toteaa. 

IT-ala on täynnä mahdollisuuksia 

IT-ala on tunnetusti nopeatempoinen. Eteenpäin mennään vauhdilla, jolloin uusia mahdollisuuksia ilmaantuu jatkuvasti. Juhani näkee mahdollisuuksia esimerkiksi siinä, miten yritysten valmius ottaa analytiikkaratkaisuja käytöönsä on kehittynyt. 

“Aikaisemmin yritysten maturiteetti analytiikkaratkaisujen hyödyntämiseen ei ole ollut kovin korkea. Viime aikoina koko ala on kuitenkin ottanut isoja askeleita eteenpäin. Enää ei juosta kiiltokuvien ja erilaisten muotien perässä. Nyt osataan oikeasti miettiä, että meidän liiketoiminta on tässä ja meidän kasvutarpeemme keskittyy tänne ja valitaan sen pohjalta sopivin tekninen ratkaisu. Ei yritetä sovittaa yhtä muottia kaikille”, Juhani kertoo. 

Uusien mahdollisuuksien mukana tulee tietenkin myös haasteita. Suomessa alan suurimmaksi haasteeksi Juhani mainitsee yhteistyön puutteen yritysten kesken.  

“Meidän täytyy ymmärtää, että kilpailu on globaalia. Voimme kasvaa globaalisti vain tekemällä enemmän yhteistyötä paikallisten yritytysten kesken. Kun teemme työmme yhdessä hyvin, luomme kaikille meille parempaa liiketoimintaa.” 

Voisitko sinä olla yksi meistä?

Katso avoimet työpaikkamme ja ota rohkeasti yhteyttä!