Skip to content

Digijohtaja, tässä 3 syytä miksi tarvitset sisällönhallintaa

Haluatko parantaa asiakaskokemusta sisällönhallinnan avulla? Lataa ilmainen opas monikanavaisen sisällönhallinnan valintaan. Yli 60 sivua tiukkaa käytännönläheistä asiaa business casesta arkkitehtuurimalleihin.

Lataa nyt

Digijohtajana olet haastavan tilanteen edessä. Ymmärrät, että asiakaskokemuksen kehittämiseen pitää panostaa ja asiakaskokemuksesta on tullut kaikkikanavaista. Kehitettävien ja operoitavien kanavien määrä kasvaa ja tarve automatisoida tehtäviä lisääntyy. Myös sisältöjen määrä kasvaa, koska kohdennettu sisältö tuottaa parempia tuloksia. Mittaamisen ja optimoinnin syklit kiihtyvät entisestään – ja asiakastarpeisiin on reagoitava nopeasti.

Kaikki siis kasvaa, lisääntyy tai nopeutuu. Tai melkein kaikki, sillä kehittämiseen varatut resurssit kasvavat harvemmin samaa tahtia vaatimusten kanssa.

Modernin sisällönhallinnan tavoitteena on automatisoida tehtäviä, joita edelleen monessa talossa tehdään käsin ja vapauttaa näin aikaa ja rahaa muihin tehtäviin.

Jos siis haluat saavuttaa enemmän mutta pienemmillä resursseilla, kannattaa sinun ehdottomasti kiinnostua sisällönhallinnasta.

Sisällönhallinta on sinulle erityisen tärkeää, jos…

1. Kehität kaikkikanavaista asiakaskokemusta

Oletettavasti roolisi digijohtajana on kehittää yrityksesi digitaalisia palveluita kuten verkkosivuja, verkkokauppaa tai mobiilisovellusta. Tämän lisäksi ohjastat markkinointia entistä vahvemmin kohti digitaalisuutta. Tähän kaikkeen tarvitset sisällönhallintaa.

Mikäli sisältösi on monikanavaista, vaatimustaso sisällönhallinnalle kasvaa entisestään. Et pärjää enää ”perusjulkkarilla”, jonka voi tyypillisesti kiinnittää vain yhteen kanavaan.

Mobiilisovelluksissa koodin sekaan kehitysvaiheessa syötetyt epämääräiset tekstit nakertavat asiakaskokemusta. Ilman sisällönhallintaa niiden päivittäminen paremmaksi vaatii aina kehittäjien työpanosta. Sanoitusten optimointi on olennainen osa asiakaskokemusta: tutkitusti se mitä napissa lukee, vaikuttaa konversioon.

Sisällönhallinta on pakollinen kivijalka, jota ilman verkkopalvelusi palvelutaso, yhtenäisyys ja kilpailukyky murenevat nopeasti.

Tokihan siis tahdot, että pienetkin viestit ja kehotteet ovat sisällön ja asiakaskokemuksen ammattilaisten hallinnoitavissa sekä kauniisti linjattuna kaikkien kanavien kesken?

Lue lisää "micro-copyjen” hallinnoinnista partnerimme Contentfulin sivuilta

Ilman sivustotekstien hallintaa ja rakenteista ja luokiteltua sisältöä verkkopalveluiden jatkokehityksestä voi pahimmillaan tulla todella monimutkaista ja hidasta.

Mitä sitten tapahtuu jatkuvalle digitaalisten palveluiden optimoinnille ja asiakaskeskeisyyden parantamiselle, johon olet niin vahvasti sitoutunut?

Digijohtajana sinun on hyvä ymmärtää, että sisällönhallinta on pakollinen kivijalka, jota ilman verkkopalvelusi palvelutaso, yhtenäisyys ja kilpailukyky murenevat nopeasti ja korjausliikkeistä tulee hitaita.

2. Intohimosi on tekoälyn hyödyntäminen ja markkinoinnin ja myynnin automaatio

Jos agendallasi on martechin jalkauttaminen organisaatioosi ja haluat hyödyntää koneoppimista yleisöjen löytämisessä ja konversion parantamisessa, tarvitset jälleen kerran hyvin hallinnoitua sisältöä.

Digijohtajana sinun on hyvä ymmärtää, että ilman rakenteista ja luokiteltua sisältöä et voi automatisoida yhtään mitään!

Metadatan avulla annat sisällölle selkeää tietokoneen ymmärtämää semantiikkaa.

Käsityönä voit toki määritellä vaikkapa vaihtoehtoisia sisältösuosituksia, joita kohdennat automaattisesti. Näin kuitenkin rajaat suosittelun vain pieneen määrään sisältöjä, eikä datasettisi ole tarpeeksi suuri aidosti personoituvalle sisällölle ja konversiota nostavalle lopputulokselle.

Tekoäly on tietokone ja tietokone tarvitsee jotain, mitä tietokone voi ymmärtää. Yksinkertaisin tapa on panostaa sisällön luokitteluun eli miettiä yhteinen kuvaileva sanasto, metadatamalli. Metadatan avulla annat sisällölle selkeää tietokoneen ymmärtämää semantiikkaa ja saat enemmän irti tekoälyinvestoinnista. Samalla automatisoit rutiinitehtäviä ja vapautat näin ihmisten aikaa asiakaskokemuksen parantamiseen.

Lue, miten uusi Yhteishyvä hyödyntää metadataa sisältöjen kuratoinnissa ja hakukoneoptimoinnissa

Liidien kerääminen ja liidien jalostaminen tarvitsee niin ikään sisältöä. Hyvin hallinnoidun sisällön avulla rakennat digitaalisiin kanaviin käyttäjän kiinnostusta syventäviä kaikkikanavaisia sisältöpolkuja. Kun keräät sisältöpolulla kulkevasta käyttäjästä samalla tietoa, osaat ajoittaa yhteydenottosi hetkeen, jolloin voit tarjota hänelle oikea-aikaisesti juuri sitä, mitä hän tarvitsee. Ja kauppa käy!

3. Digitaalisen palvelun ROI on sinulle tärkeä asia

Digitaalisten palveluiden kehittämisessä budjetit suunnitellaan nimenomaan kehittämiseen. Mikäli palvelusi on rakennettu hyllyvälle pohjalle, kehittämisbudjetin lisäksi rahaa valuu monenmoisiin ylläpidollisiin tehtäviin.

Otetaanpa esimerkki. Kehitystiimisi haluaa hyödyntää mobiilisovelluksessasi kuvia, joita käytetään muuallakin, vaikkapa mainonnassa tai liiketilan näytöillä. Kuvalla on asiakasymmärryksen mukaan merkittävä vaikutus konversioon eli osta-nappia klikataan todennäköisemmin, kun se tarjoillaan kuvan kanssa.

Kuvia on kuitenkin paljon, eli niiden lisääminen sovellukseen käsin olisi hidasta, ellei jopa mahdotonta. Kehittäjät ehdottavat, että sovellus hakee kuvat automaattisesti DAM-järjestelmästä. Mitä taikuutta!

Kyseiset kuvat löytyvät kyllä DAM-järjestelmästä, mutta ne eivät ole tasalaatuisia keskenään. Koot ja kuvasuhteet vaihtelevat ja kuville syötetty metadata on vajavaista. Tämä tarkoittaa, ettei kuvia voi noutaa DAM-järjestelmästä sovellukseen, vaan tiimisi joutuu palkkaamaan graafikon, joka lataa kuvat, käsittelee ne oikean kokoisiksi ja kehittäjä lisää ne sovellukseen. Sovelluksesi ROI murentuu ylimääräisten operatiivisten kulujen vuoksi.

Kuvat ja videot ovat tärkeitä digitaalisessa asiakaskokemuksessa ja markkinoinnissa, ja hyvin jalkautettu DAM-järjestelmä mahdollistaa visuaalisesti näyttävät palvelut kustannustehokkaasti.

Digijohtajana tehtäväsi on varmistaa, että järjestelmistä saadaan irti kaikki mahdollinen

Mikäli organisaatiossasi ei ole ymmärretty DAM-järjestelmän kaikkikanavaista roolia, on todennäköistä, etteivät myöskään käyttäjät ymmärrä, miksi heidän pitäisi täytellä erilaisia metadatakenttiä. Näin ajaudutaan tilanteeseen, jossa DAM ei kykene luomaan eikä jakelemaan lennossa kanavien tarvitsemia erilaisia versioita.

Digijohtajana sinulla on tärkeä rooli uusien käytäntöjen jalkauttamisessa. Tehtäväsi on varmistaa, että järjestelmistä saadaan irti kaikki mahdollinen. Palkinnoksi saat digitaaliset palvelut, joiden ROI toteutuu eikä budjetistasi valu euroja turhaan käsityöhön.

Kirjoituksen jatkoksi suosittelen katsomaan maailmanlaajuisesti tunnetun konsultin Theresa Reglin esityksen kuvien ja videoiden kaikkikanavaisesta hallinnasta. Esitys on taltioitu Loihde Advancen sisällönhallinnan aamiaisseminaarissa 1.11.2018.

https://youtu.be/jjr74bF7nGE