Skip to content

Terveisiä LevelUp-koulutuksesta!

Pauliina Tuomainen Loihde Advancen toimistolla.

LevelUp on kahden kuukauden intensiivinen koulutusputki, joka sisältää teoriaa ja harjoitustöitä. Koulutuksen jälkeen työt jatkuvat vakituisessa työsuhteessa. Kouluttajina ohjelmassa toimivat kokeneet Loihde Advancen asiantuntijat, joilta oppiminen ei lopu koulutusjakson jälkeenkään. Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka ovat jo päässeet ottamaan ensiaskeleita datan, analytiikan, digitalisaation tai vaikkapa tekoälyn maailmassa, ja haluavat työskennellä jatkossa näiden mahdollistajana. Pääsin mukaan koulutukseen ja kerron tässä tekstissä terveiseni LevelUp-ohjelmasta!

Kuinka päädyin LevelUp-koulutukseen?

Yrityksenä Loihde tuli minulle vastaan Facebook-mainoksessa ja hyvän nettisivumielikuvan myötä ajattelin ensin laittaa avoimen työhakemuksen menemään. Nettisivuilla oli kuitenkin myös paikka Loihde Advancen LevelUp-ohjelmaan, jossa mainittiin vakituisen työtehtävän alkavan kahden kuukauden mittaisella palkallisella koulutuksella, ja luonnollisesti tällainen poikkeuksellisen pitkä perehdytys kuulosti hyvältä. Hain ja ilokseni myös pääsin tähän koulutukseen. 

En edes hakenut muualle töihin, kun työpaikan vaihtaminen alkoi tuntua hyvältä ajatukselta edellisessä määräaikaisessa tehtävässä. Olen työskennellyt aiemmin muun muassa järjestelmäasiantuntijana, projektivastaavana, freelancerina ja ravintolapäällikkönä. Minulla on restonomin ja kauppatieteiden maisterin tutkinto tietojärjestelmätieteen pääaineella. 

Odotukseni koulutuksesta

Odotuksiani LevelUp-koulutusta kohtaan voisi kuvata adjektiiveilla avoin, utelias ja innostunut. Kahden kuukauden koulutus on hyvä diili sekä uudelle työntekijälle että työnantajalle. Lyhyesti sanottuna tässä aidosti perehdytetään ja sitoutetaan työhön. Todennäköisesti ei myöskään aivan heti vaihdeta työpaikkaa ja osapuolet oppivat tuntemaan toisensa. On mukavaa olla ensimmäisessä LevelUp-koulutusryhmässä, koska tilanne on uusi kummallekin osapuolelle. Koulutusryhmän antama palaute huomioidaan tulevissa koulutuksissa ja ohjelma varmasti myös kehittyy jokaisen uuden koulutusryhmän myötä. 

Miten ensimmäiset viikot ovat menneet?

Ensimmäiset viikot koulutuksessa ovat menneet nopeasti. Jokaiselle viikolle on oma teema, materiaalit ovat kattavat ja opetus on kontekstiin sidottua. Meininki ei ole mitään ”opettaja opettaa ja oppilaat kuuntelevat”, vaan on myös aikaa tehtäville, keskustelulle ja itseopiskelulle. Lisäksi meillä on ollut kuvausiltapäivä ja koko toimiston face-to-face-iltapäivä, jossa oli kolmisenkymmentä työkaveria ja erinäistä ohjelmaa. Toimistolla on tavallisina päivinä alle kymmenen ihmistä ja tuosta määrästä puolet koostuu LevelUp-oppilaista ja vastuuopettajista. 

Odotukseni tulevaan

Jokainen koulutuspäivä ja kouluttaja on erilainen, ja on mielenkiintoista nähdä, mitä päivät tuovat tullessaan. Oppilaana oleminen on lopulta aika rentoa, vaikka omaksuttavaa on paljon. Koulutuksemme päättyy lopputyöhön kesäkuun alussa, eli se on selkeä stoppi täyspäiväisen opiskelun päättymiselle. Kesältä odotan, että saan tehdä etätöitä Keski-Suomesta käsin. Ylipäätään pidän vaihtelusta ja odotan myös sitä, että koulutuksen myötä työllistyn Loihde Advancelle erilaisiin projekteihin.

Uusi LevelUp-koulutus on jo suunnitteilla, pysy kuulolla!