Skip to content

Vinkkimme miten nykyaikaistat staattisen verkkopalvelusi paremmin yleisöä palvelevaksi älykkääksi palveluksi

Blog header - Nykyaikaista staattinen sivu

On hyvin todennäköistä, että asiakkaasi ja käyttäjäsi haluavat entistä helpompaa ja vaivattomampaa asiointia. Voi olla, että tuottamasi tuote tai palvelu on täysin kilpailukykyinen kilpailijoisi verrattuna, mutta kilpailijat vievät asiakkaasi, koska heiltä on helpompi löytää ja ostaa.

Esimerkkinä voisi toimia naulakauppa. Onko asiakkaalle helpompaa etsiä ensin millaisen kannan tarvitsee, sen jälkeen valmistusmateriaali ja sitten vielä pinnoite puhumattakaan pituudesta vai ihan vaan valita taulunaula tiiliseinään? Rakentamalla älykkyyttä palveluihin helpotat asiakkaan ostamista ja voit räätälöidä lisää tarjottavaa asiakkaan tarpeen mukaan eli luoda itsellesi parempaa bisnestä.

Nyt kannattaa kääriä hihat ja alkaa pohtia miten voit kasvattaa bisnestäsi älykkäillä palveluilla.

Keräsimme asiantuntijoitamme viisi vinkkiä miten älyllistät palvelusi nykyaikaisilla työkaluilla ja miten älykäs palvelu rakennetaan viidessä vaiheessa:

  1. Tunnista ongelma ja määrittele tavoite: Ensimmäinen askel älykkään palvelun rakentamisessa on tunnistaa ongelma, jonka haluat ratkaista, tai tavoite, jonka haluat saavuttaa. Mielellään ongelma saisi olla asiakkaan palvelun käyttöön liittyvä ongelma. Joissain tapauksissa ongelma saattaa liittyä organisaatioosi, mutta yleisesti asiakas ei välitä ylläpitääkö Liisa vai Matti palveluasi. Tämä voi olla mitä tahansa asiakaspalvelun parantamisesta liiketoimintaprosessin automatisointiin. Kun olet tunnistanut ongelman, sinun on määriteltävä älykkään palvelusi tavoite ja se, mitä haluat sillä saavuttaa.

    Mitä konkreettisempi ongelma, sitä helpompi se on ratkaista. ”Meidän pitää lisätä personoituja tuotesuosituksia” ei ole ongelma, ”nykyiset tuotesuositusenginet ovat tarpeisiimme liian monimutkaisia” voisikin olla parempi ongelma.

  2. Kerää ja valmistele tiedot: Älykkäät palvelut tukeutuvat tietoon oppiakseen ja parantaakseen. Siksi toinen vaihe on kerätä ja valmistella tiedot, joita älykäs palvelusi käyttää. Tämä voi tarkoittaa tietojen keräämistä eri lähteistä, tietojen puhdistamista ja esikäsittelyä sekä älykkään palvelusi kannalta olennaisimpien ominaisuuksien valitsemista.

  3. Valitse oikea tekoälyteknologia: Saatavilla on monia erilaisia tekoälyteknologioita, ja oikean teknologian valitseminen älykkääseen palveluun on ratkaisevan tärkeää. Joitakin yleisiä tekoälyteknologioita ovat luonnollisen kielen käsittely, tietokonenäkö, puheentunnistus ja koneoppiminen. Sinun on valittava teknologia, joka sopii parhaiten tavoitteeseesi ja käytettävissäsi oleviin tietoihin.

    Löydät lisää vinkkejä mm. generatiivisen AI ratkaisun arkkitehtuurista täältä. 

  4. Rakenna ja kouluta älykäs palvelusi: Kun olet valinnut oikean tekoälyteknologian, sinun on rakennettava ja koulutettava älykäs palvelusi. Tähän kuuluu älykkään palvelusi käyttämien algoritmien ja mallien kehittäminen ja niiden harjoittelu tietojesi pohjalta. Saatat joutua kokeilemaan erilaisia algoritmeja ja malleja löytääksesi parhaan älykkääseen palveluun sopivan.

  5. Ota älykäs palvelusi käyttöön ja valvo sitä: Viimeinen vaihe on älykkään palvelusi käyttöönotto ja sen suorituskyvyn seuranta. Tähän kuuluu älykkään palvelun integroiminen olemassa oleviin järjestelmiin ja prosesseihin. Nyt sinulla on kyvykkyys alkaa kasvattaa bisnestäsi. Parhaan tuoton saat vasta sitten kun opit miten älykkäällä palvelulla tehdään rahaa. Tämä vaatii tekoälymallin hienosäätöä ja optimointia. Parhammillaan käytössäsi on kuitenkin malli, joka pystyy oppimaan omista suosituksistaan ja niiden onnistumisista.

AI teknologiat ovat helpottaneet älykkäiden palveluiden käyttöönottoa ja hyödyntämistä liiketoimintasi kasvattamiseksi. Ne eivät vieläkään ole täysin kypsiä saman tien poimittaviksi vaan vaativat investointeja ja aikaa ennen kuin täysimääräiset hyödyt ovat todennettavissa. Onneksi valmiit tekoälyratkaisut ovat merkittävästi pienentäneet investointiin vaadittavaa aikaa ja resurssitarvetta, jolloin yhä useampi organisaatio saa käsiinsä työkaluja, joiden avulla kasvattaa etumatkaansa kilpailijoihin.

Olemme tehneet valmiin pohjan tekoälypohjaisen liiketoimintasuunnitelman tekemiseksi tänne

Asiantuntijamme ovat auttaneet lukuisia organisaatioita polullaan kohti älykkäämpiä palveluita. Autamme mielellämme myös sinua.

Haluatko tietää lisää?
Ota yhteyttä niin keskustellaan 👇