Skip to content

UI ja UX

Asiakas käyttää palvelua, jota on helppo käyttää. Helpotetaan asiakkaan elämää.

Loihde_advance_hero_08
Loihde_some (70)

Rakennamme maailmaa, jossa asiakkaan ja organisaation elämä tehdään helpoksi. 

Tämä edellyttää digipalvelun käyttäjäkeskeistä muotoilua, jossa ymmärretään liiketoimintaa, dataa, kehittämisen malleja ja teknologiaa. näin ehkäistään epätehokkaaseen kehitystyöhön vajoamista.

Luodaan yhdessä toimintaa, jossa designin rooli ja arvo portfolio-, hanke- tai tiimitasolla toimii - esimerkiksi käyttäjätutkimusten, testausten ja iteroinnin merkitys ja työmäärätarpeet organisaatiolle selviksi. Tutkitaan oikeita asioita oikea-aikaisesti.

Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijallemme, niin jutellaan lisää.

Miksi Loihde Advance?

tech-stack-2_tech-stack-2

Käyttäjäkokemuksen suunnittelussa keskitymme erityisesti datan-, sisällönhallinnan ja teknologioiden asettamiin reunaehtoihin – ja myös teknologian mahdollisuuksiin liiketoiminnan kiihdyttäjänä.

tech-stack-2_plan copy

Meille siis käyttäjälähtöinen suunnittelu tarkoittaa sitä, että palvelujen suunnittelu ja päätöksenteko tehdään dataan perustuvan käyttäjäymmärryksen pohjalta huomioiden samalla toteutuksen realiteetit. 

advance_data-connect

Design ei ole oma irrallinen funktionsa kehitysorganisaatiossa, vaan designereiden tulee ymmärtää kehitysorganisaation ketterän kehityksen malleja, ja tukea kehitystyötä, meillä on kokemusta loppukäyttäjäkeskeisyyden tuomisesta porfoliosta tiimitasolle saumattomana kokonaisuutena suurten monikansallisten ja monikanavaisten ketterien kehitysorganisaatioiden osaksi

Kuinka voimme auttaa?

Loihteen Designereillä on laajaa hybiridiosaamista ymmärtää tekemisen reunaehdot ja realiteetit.

Liiketoiminta- ja käyttäjäkokemusmuotoilumme täydentyy holistisella ratkaisumuotoilufilosofiallamme.

Tuomme projektiin mielellämme parivaljakon luomaan kanssasi skaalautuvia ja tarpeensa täyttäviä ratkaisuja – design, operatiiviset mallit ja arkkitehtuuri yhdessä. Suunnittelemme tarvittaessa palvelu- ja käyttöliittymämuotoilun tueksi organisaatiollesi toimintamallit, joiden avulla varmistetaan sekä palvelun tuottaman arvon optimointi että digitaalisten palvelujen tehokas toteutus.

Loihde_some (31)

Mitä teemme UI:n ja UX:n parissa?

Käyttöliittymäsuunnittelu, Palvelusuunnittelu, visuaalinen suunnittelu, saavutettavuusstandardit

Design system

Käyttäjätutkimukset, testaukset

Palvelun kehityisideoiden validointi ja arvontuoton verifiointi

Tuotehallinta, PO

Miten UI ja UX hyödynnetään?

Mitä tehdään?

  • Käytännönläheinen ja osallistava tekemisen filosofiamme auttaa liimaamaan kehityorganisaatiota yhteen motivoituneeksi ja tehokkaaksi kokonaisuudeksi.

  • Yhdistelmäosaamisemme auttaa hahmottamaan ideat kehitettäviksi kokonaisuuksiksi, sillaten visiota päivittäiseen tekemiseen

 

Mitä arvoa tuotetaan? 

  • Loppukäyttäjän tarpeiden validointi ja arvontuoton verifiointi jatkuvana sisäänrakennettuna toimintatapana kehitysorganisaatiolle on kriittinen osa digitaalisen liiketoiminnan jatkuvuutta.

  • Tarjoamamme hybridiosaaminen auttaa saavuttamaan digitaalisen palvelun tavoitteet myös loppukäyttäjän näkökulmasta paremmalla osumaprosentilla

Ota yhteyttä

sakke-mustonen-advance

Sakke Mustonen

Service Area Director, Service Digitalization

+358 44 751 8048

sakke.mustonen@loihde.com 

nino-ilveskero-advance-1

Nino Ilveskero

Head of Sales

+358 40 511 8935

nino.ilveskero@loihde.com