Skip to content

Loihde ja Pohjois-Suomen Metsämarkkinat Oy laittavat moderneilla dataratkaisuilla vauhtia puun hankintaan

Pohjois-Suomen Metsämarkkinat OY:llä oli hankaluuksia nähdä metsää puilta. Yrityksen tehtävänä on yksityismetsien puun hankinta ja markkinointi sekä metsäkiinteistöjen välitys. Kuten arvata saattaa, tähän tehtävään liittyy iso määrä puun logistiikkaan liittyvää tietoa ja dataa. Monimutkainen toimitusketju aiheutti paljon rutiinitehtäviä ja manuaalista työtä. Tukkimiehen kirjanpito ei enää riittänyt, kun tarpeina oli automatisoida operatiivista toimintaa ja reaaliaikaistaa seurantaa.

Raivasimme Metsämarkkinoille täysin uudenlaisen datan säilöntä- ja hallintakokonaisuuden Microsoft Azure -pilven ja sen Data Factory -kiihdyttimen avulla. Raportointiin ja sen automatisointiin valjastimme Power BI ja Power Automate -työkalut. Kokonaisuus otettiin tuotantoon muutaman kuukauden tiiviin rupeaman jälkeen. Yhteistyö jatkuu edelleen lisäominaisuuksia kehitellessä.

Ratkaisu vähentää huomattavasti manuaalisen työn määrää rutiinitehtävissä automatisoinnin myötä. Lisäksi saamme nopeampaa tietoa toiminnasta ja kykenemme reagoimaan siihen paremmin. Yhteistyö Loihteen kanssa on ollut sujuvaa ja homma jatkuu.

Mika Säynäjäkangas, Pohjois-Suomen Metsämarkkinat Oy, toimitusjohtaja

On ollut todella mukava tehdä yhteistyössä moderneja ratkaisuja, jotka aidosti auttavat Metsämarkkinoita.

Kimmo Kuusipalo, Loihde Advance asiakasvastaava

Kimmo Kuusipalo - Loihde Advance