Skip to content

Copilot tulee, onko datasi valmis?

Loihde_some(65)

Microsoft 365 Copilotin saapuminen tuo mukanaan lupauksen työn tuottavuuden ja tehokkuuden parantamisesta. Jos et ole vielä tutustunut Copilotiin, suosittelen katsomaan tämän esittelyvideon: Microsoft 365 Copilot esittelyvideo. Käyttöönottokeskustelu on luonnollisesti keskittynyt 300 käyttäjän minimilisenssimäärään, mikä on tärkeä osa investointipäätöksiä. Kuitenkin, sen onnistunut käyttöönotto vaatii muutakin valmistautumista - erityisesti datanhallinnan näkökulmasta. Seuraavaksi syvennymme, yhdessä ChatGPT:n kanssa, juuri näihin datanhallintaan liittyviin valmiuksiin ja tehtäviin, jotka ovat välttämättömiä ennen Copilotin käyttöönottoa.

 

Datanhallinnan Merkitys Copilotin käyttöönotossa:

Microsoft 365 Copilotin tehokas hyödyntäminen edellyttää, että organisaation data on hyvin järjestetty, luokiteltu ja suojattu. Tämä tarkoittaa, että datan tulee olla asianmukaisesti merkitty ja hallinnoitu, jotta Copilot voi käsitellä ja analysoida sitä tehokkaasti. Tiedon luokittelu, tietoturvan varmistaminen ja datanhallinnan parhaiden käytäntöjen ymmärtäminen ovat avainasemassa, jotta Copilot voi toimia tehokkaasti ja turvallisesti.

 

Valmisteluvaiheet:

  • Tietojen luokittelu ja merkintä: Datan on oltava hyvin organisoitu ja merkitty, jotta Copilot voi käsitellä sitä oikein.
  • Datan säilytyskäytännöt: Selkeiden käytäntöjen luominen datan menetyksen estämiseksi on tärkeää.
  • Yhteensopivuuden varmistaminen: Tarkistetaan, että Copilot toimii sopusoinnussa organisaation tietosuojakäytäntöjen ja yhteensopivuusvaatimusten kanssa, mukaan lukien käyttöoikeuksien ja käyttäjien datanäkymien hallinta.
  • Copilotin arkkitehtuuri, datan kulku ja salaus: Tärkeää on ymmärtää, miten Copilot käsittelee ja suojaa dataa.
  • Valmistautuminen hallinnoinnin näkökulmasta: Varmistetaan, että tietojen käyttöoikeustasot ovat asianmukaiset.

Päätelmä:

Microsoft 365 Copilotin käyttöönotto on merkittävä askel, joka vaatii tarkkaa suunnittelua ja toteutusta datanhallinnan näkökulmasta. Kun organisaatio on määritellyt tavoitteensa, arvioinut kykynsä, varmistanut asianmukaiset luvat ja ymmärtänyt datanhallinnan parhaat käytännöt, se voi vapauttaa Copilotin todellisen potentiaalin. Tämä mahdollistaa työnkulun tehostamisen, tuottavuuden parantamisen ja datan turvaamisen. Valmistaudu uuteen datanhallinnan aikakauteen Microsoft 365 Copilotin kanssa!

Loihde on asiantuntijayritys, jolla on vuosikymmenten kokemus vaativasta datanhallinnasta ja governancesta. Yhdistämällä Loihteen AI-osaamisen ja Microsoftin kattavan kumppanuustason, Loihde on ideaalinen kumppani vapauttamaan Microsoft 365 Copilotin todellisen potentiaalin turvallisesti ja vastuullisesti.