Skip to content

Loihde tarjoaa miellyttävän polun uranvaihtajalle

Moni potentiaalinen alanvaihtaja epäilee omaa pätevyyttään ja arkailee hakea työtä toiselta alalta. Itse suosittelen alanvaihtoa, kun syttyy innostus uutta alaa kohtaan.

Vaihdoin alaa puoli vuotta sitten. En tiennyt tarkalleen, mikä minua Loihteella odottaa. Ensimmäinen asiakasprojektini alkoi trainee-jakson alussa ja samalla pyöri myös trainee-perehdytys.

Asiakasprojektissa sain oppia asiantuntijoilta ja oppimista tukemaan suunniteltu perehdytyskaavake toimi hyvin työn rinnalla. Mietin, voiko työnteko tuntua tältä. 

Loihteella on tarjota alanvaihtajalle esimerkiksi mentorointia, urapolutusta, heimotoimintaa eri tekniikoiden osa-alueisiin syventyen, sekä Loihde Akatemian avoimia koulutuksia. Monet mahdollisuudet pitävät tiedon ovia avoinna. Jännä nähdä, mitä tulevaisuus tuo vielä eteen. 

Vaikka kaikki tämä ei solahtaisi  sopivasti omaan aikatauluun, niin itseä kiinnostavia asioita voi opiskella myös omaan tahtiin Loihde Akatemian tallenteiden avulla. Jokainen voi haastaa itseään vähän lisää ja suorittaa myös sertifikaatteja. 

Olen itse päässyt mentorointiohjelmaan mukaan ja liittynyt eri heimoihin. Olen kiinnostunut eri tekniikoista ja saatan jopa vapaa-ajallani pysähtyä kuuntelemaan akatemian tallenteita. 

Hyvinvointia uudesta työpaikasta ja työnkuvasta

Datatyö sopii todella hyvin entisen työssäsuorittajan elämään. En enää mieti omaa tehokkuuttani tekeminen ja suorittaminen edellä, vaan oppimisen kautta.

Olen päättänyt, että ”yhden lampun syttyminen” päivässä riittää ainakin näin uran alkumetreillä. Uskon, että datatyötä ja työssä jaksamista muutenkin ajavat inspiraatio, luovuuden käyttäminen sekä halu oppia uutta ja hankkia tietoa. 

Pidän Loihteella siitä, että työhyvinvointiin panostetaan ja ihmiset huolehtivat itsestään ja toisistaan. Kannustava, innostava ja mukaansatempaava ilmapiiri huokuu tiimien yhteisöllisyyttä. Täällä autetaan työkavereita aina kun pystytään. Olen saanut moneen ongelmatilanteeseen apua ja uskallan myös sitä pyytää.

Loihteella on paljon myös virkistystoimintaa . Olen ehtinyt olla mukana jo parissa kulttuuritiimin suunnittelemassa virkistystapahtumassa ja saanut niiden kautta lisää virtaa ja uusia tuttavia.

Yhtenä ponnistuksena pyörii parhaillaan yhteinen matka maailman ympäri Heiaheia-sovelluksessa: erilaisilla liikuntamuodoilla saatuja kilometrejä kerrytetään porukalla sovellukseen aina 42 000 kilometriin asti. On mukavaa motivoitua toisten aktiviteeteista ja lähteä itsekin rohkeasti kokeilemaan.

Myös pienemmillä arkisilla asioilla on merkitystä: Lujuutta loihtijaan -aamuteamsilla on kiva aloittaa perjantaipäivä oppien ja pohtien, miten itse voin huolehtia itsestäni ja mistä saan innostusta hyvinvointini kehittämiseen.

Loihteen toimistolla on tarjolla terveellisiä välipaljoa ja ne auttavat piristämään ja tauottamaan päivää. Kädentaitoja harjoittaville löytyy toimistolla villalankakorista lankoja ja kutimia. Innostuin itsekin sukkien teosta pitkästä aikaa ja ilahdutin niillä ystävänpäivänä kollegaa.

Välillä voi heittää jalat pöydälle ja ottaa rennosti.

 

pysty-1

 

Lisää uuden urani alkumetreistä ja Loihde Advanceista työpaikkana voit lukea myös aikaisemmasta blogitekstistäni. Katso myös avoimet työpaikkamme.